Portretten


Liesbeth Sijsling maakt portretten van (on)bekende mensen die haar raken en van stedenmaagden*. Ook schildert zij graag vogels. Hieronder vindt u enkele portretten die zij maakte met houtskool, olie-, aquarel- of acrylverf.


* De traditie van de Stedenmaagd moet in ere worden hersteld


De traditie van een maagd als verpersoonlijking van een stad stamt uit de klassieke oudheid. Tot aan de derde eeuw na Christus werd de godin Kybele, beschermer van steden, aanbeden. In Amsterdam is de Stedenmaagd aanwezig bij de ingang van het Vondel park en in en op de voormalige stadhuizen op de Dam - nu het koninklijke paleis - en aan de Oudezijds Voorburgwal, nu een hotel. Met de beelden van de Stedenmaagd wilde het stadsbestuur symboliseren welke waarden het als leidraad bij zijn uitoefening van gezag hanteerde: Vrede en Wijsheid. Liesbeth Sijsling vindt dat de traditie van de Stedenmaagd in ere moet worden hersteld, om te beginnen in het stadhuis aan de Amstel. Zij vindt dat in dit gebouw schilderijen en beelden moeten komen van vrouwen die dat vanwege hun maatschappelijke betekenis voor de stad verdienen. Ook op pleinen en in parken moeten er meer beelden van vrouwen komen. Tegen deze achtergrond maakt zij portretten van vrouwen die haar inspireren.

Wilt u een zelfportret of een schilderij van een geliefde laten maken, neemt u dan contact op.


PORTRETTEN


M: 062299 0420


info@liesbethsijsling.nl


Portraits


Liesbeth Sijsling makes portraits of people who speak to her imagination, famous or unkwown. Here you will find a small collection. The paintings are made using oil paint, watercolors, acrylics or charcoal. She can make a portrait of you or of some one you love.


Some of her paintings of animals and birds can also be found here.