atelier                               Liesbeth Sijsling                              painting studio
         schilderijen                                                                                                                                                      art for sale

Portretten

Liesbeth Sijsling maakt portretten van (on)bekende mensen die haar raken en van stedenmaagden*. Ook schildert zij graag vogels. Hieronder vindt u enkele portretten die zij maakte met houtskool, olie-, aquarel- of acrylverf.

 * De traditie van de Stedenmaagd moet in ere worden hersteld

De traditie van een maagd als verpersoonlijking van een stad stamt uit de klassiek oudheid. Tot aan de derde eeuw na Christus werd de godin Kybele, beschermer van steden, aanbeden. In Amsterdam is de Stedenmaagd aanwezig bij de ingang van het Vondel park en in en op de voormalige stadhuizen op de Dam - nu het koninklijke paleis - en aan de Oudezijds Voorburgwal, nu een hotel. Met de beelden van de Stedenmaagd wilde het stadsbestuur symboliseren welke waarden het als leidraad bij zijn uitoefening van gezag hanteerde: Vrede en  Wijsheid. Liesbeth Sijsling vindt dat de traditie van de Stedenmaagd in ere moet worden hersteld, om te beginnen in het stadhuis aan de Amstel. Zij vindt dat in dit gebouw schilderijen en beelden moeten komen van vrouwen die dat vanwege hun maatschappelijke betekenis voor de stad verdienen. Ook op pleinen en in parken moeten er meer beelden van vrouwen komen. Tegen deze achtergrond  maakt zij portretten van vrouwen die haar inspireren.


PORTRETTEN

stedenmaagd, Kybele, acryl, 40 x 50 cm
stedenmaagd, kunstenares, acryl, 30 x 40 cm
stedenmaagd, data-analist, acryl, 40 x 50 cm
stedenmaagd, journalist, acryl, 40 x 50 cm

liefde op het eerste gezicht, acryl, 40 x 50 cm

Boddhi Vasta, detail schilderij Japanse Alpen, aquarel en potlood


stedenmaagd, strijdsters voor gemengde high schools
stedenmaagd, atleet, 40 x 50 cm, olie

jongen, 30 x 40 cm, aquarel

stedenmaagd, fotograaf, aquarel, 24 x 32 cm
korhoen, acryl, 80 x 100 cmKuif en Pimpel, acryl, 80 x 100 cm