atelier                               Liesbeth Sijsling                              painting studio
         schilderijen                                                                                                                                                      art for sale

Het huis met de witte erkers - the house with the white bay-windows                                                              

Contact

Liesbeth Sijsling      

M:  06 2299 0420       E-mail:  info@liesbethsijsling.nl

Amstel 73"     1018 EK   Amsterdam                         

 © schilderijen, foto's en teksten: Liesbeth Sijsling   

ROUTEBESCHRIJVING:

Met TRAM 14 moet u uitstappen bij het Waterlooplein/Muziektheater, met tram 1, 7 of 19 op het Weesperplein, met tram 4 in de Utrechtsestraat, halte Keizersgracht.

Met de TREIN gaat u naar Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Amstel. U kunt de METRO-lijnen 51, 53 en 54 vanaf het Centraal Station nemen richting Gein, Gaasperplas en Westwijk, halte Waterlooplein of TRAM 14, halte Waterlooplein. Vanaf het Amstelstation kunt u  alle  metro's richting Centraal Station gebruiken,  halte Waterlooplein.

U loopt naar de Amstel en dan naar de Magere Brug,  het inloopatelier is een paar huizen van de hoek met de Nieuwe Kerkstraat aan dezelfde kant als de Hermitage en Carre.

Met de AUTO rijdt  u vanaf het Amstelstation de Wibautstraat in en vervolgens de Weesperstraat. Afslaan bij de Nieuwe Prinsengracht richting Amstel. Bij de rivier slaat u rechts af. Net voorbij de Magere Brug is het atelier. Als u uit de IJ-tunnel komt rijdt u rechtdoor naar het mr. Visserplein en vervolgens de Weesperstraat in en afslaan bij de Nieuwe Prinsengracht.

N.B. Parkeren op straat is duur en langs de Amstel zijn er geen parkeerplekken. U kunt gebruik maken van de parkeergarage onder het Waterlooplein bij het Stadhuis/Muziektheater of van de parkeergarage Markenhoven bij de ingang van de IJtunnel. Veel goedkoper is de parkeergarage van de Johan Cruijff ArenA - het Transferium - en dan de metro nemen.


Profiel

Liesbeth Sijsling heeft de beroepsopleiding Tekenen & Schilderen van de VOBK (Stichting voor ontwikkeling van beeldende creativiteit) gevolgd. Ook heeft zij de cursus Didactiek voor Beeldende Vakken van de VOBK gedaan. Zij heeft aan verschillende (groeps)exposities meegedaan.

Van 2009 tot en met 2013 gaf zij re-integratiecursussen met een creatieve invalshoek aan mensen met een bijstandsuitkering in het kader van hun sociale activering, in opdracht van de gemeente Amsterdam. In Park Frankendael in Amsterdam Oost heeft zij cursussen Landschap Schilderen gegeven. 

Eerdere loopbaan

Na haar rechtenstudie heeft Liesbeth Sijsling verschillende functies bij de afdelingen Personeelszaken, Bestuurlijke Betrekkingen en Communicatie van de gemeente Amsterdam verricht. Ook was zij coördinator referendum bij deze gemeente. Daarna heeft zij als manager bij een kenniscentrum voor Vrouw en Recht (Clara Wichmann Instituut) en bij een vakbond voor musici (de Ntb) gewerkt. Namens de Nederlandse vrouwenbeweging was zij vertegenwoordigster bij de European Women's Lobby in Brussel en zij was lid van de externe Initiatief- en referendumcommissie van de gemeente Amsterdam.